Bejelentkezés

Elfelejtettem a jelszavam

Regisztráció

Regisztráljon, iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy a későbbiekben információkat küldhessünk Önnek rendez­vényeinkről, akcióinkról, újdonságainkról!

Regisztráció

Termék
Regisztráció

Ne felejtse el regisztrálni a készülékét!

Termékregisztráció

Szakembereknek

Információk és regisztráció cukorbetegek kezelésében résztvevő szakemberek számára

Szakembereknek


Áttekintés

A Dcont® mobilalkalmazás a Dcont® eNAPLÓ rendszer része. A Dcont® vércukormérő készülékéről automatikus adatfeltöltéssel feltöltött vércukorértékek megtekinthetőek a mobilalkalmazásban illetve a mobilalkalmazásban rögzített szénhidrát, inzulin és sport adatok megjelenítésre kerülnek a webes Adatelemző felületen is, ezzel teljesebb képet adva segítenek Önnek és – amennyiben meghatalmazza – kezelőorvosának, anyagcserehelyzetének jobb megértésében és egyensúlyban tartásában.

 

Bejelentkezés

Használja a Dcont® eNAPLÓ rendszerben (www.dcont.hu) regisztrált felhasználónevét és jelszavát!

Bejelentkezés

Jelölje be a „bejelentkezve maradok” lehetőséget, hogy az alkalmazás elmentse felhasználói adatait, így következő használatkor nem kell újra megadni felhasználónevét és jelszavát.

Amennyiben elfelejtette felhasználónevét és/vagy jelszavát, a bejelentkezési képernyőn az Elfelejtett jelszó gombot választva megadhatja email-címét, melyre jelszó-emlékeztetőt küldünk. Ha továbbra sem tud bejelentkezni, keresse munkatársainkat az ugyfelszolgalat@dcont.hu címen.

Elfelejtett jelszó

Ha még nem Dcont felhasználó, a „Regisztráció” gombot választva átirányítjuk a böngészőjében a regisztrációs oldalra, ahol pár perc alatt létrehozhatja a Dcont felhasználói profilját.

 

Első használat

Első bejelentkezéskor az alkalmazás letölti a szerverről a készülékére az utolsó 3 hónap adatait és gyógyszeradatbázist, melyhez aktív internet-kapcsolatra van szükség. Csatlakozzon Wi-Fi hálózathoz, vagy engedélyezze a Mobilnet használatát. A szinkronizálást később is megteheti a menü > szinkronizálás lehetőséget választva.

Figyelem! Mobilnet használatakor az adatforgalom után a szolgáltató díjat számolhat fel!

Szinkronizálás

 

Főképernyő

Bejelentkezést követően a főképernyőre jut, itt találhatóak az új adat hozzáadása gombok, valamint a Napló és Emlékeztető gomb. Az alkalmazás bármely felületéről a készülék „vissza” gombjával a Főképernyőre jut.

Főképernyő

 

Menürendszer

A menürendszer előhívásához koppintson a menü ikonra, vagy a képernyő bal oldaláról húzza be.

Menürendszer

 

Új adat hozzáadása

Szénhidrát

1. Érintse meg a Főképernyőn a Szénhidrát gombot
2. Görgetéssel állítsa be a szénhidrát mennyiségét
3. A „MENTÉS” gombbal a program eltárolja a beállított értéket

Megjegyzést is írhat az érték mellé.
Korábbi szénhidrát adatok is felvihetőek az alkalmazásba, koppintson az oldal tetején megjelenő dátumra/időpontra a módosításhoz.
Emlékeztetőt is beállíthat a felvitt adathoz a jobb alsó sarokban megjelenő plusz gombbal.

Szénhidrát rögzítése

Inzulin

1. Érintse meg a Főképernyőn az Inzulin gombot
2. Az inzulin mezőre bökve válassza ki a megjelenő listából a használt inzulin típusát (a program megjegyzi az utoljára használt inzulin nevét)
3. Görgetéssel állítsa be az inzulin mennyiségét
4. A „MENTÉS” gombbal a program eltárolja a beállított értéket

Korábbi adatotok is felvihetőek az alkalmazásba, bökjön az oldal tetején megjelenő dátumra/időpontra a módosításhoz. Emlékeztetőt is beállíthat a felvitt adathoz a jobb alsó sarokban megjelenő plusz gombbal.

Inzulin Inzulin

Vércukor

Figyelem! Ez a funkció megegyezik a webes felület Manuális adatfeltöltés funkciójával. Dcont® vércukormérőjével mért adatok letöltéséhez használja a Dcont® Adatfeltöltő programot! (További információk>>) 1. Érintse meg a Főképernyőn a Vércukor gombot
2. Görgetéssel állítsa be a vércukor mennyiségét
3. Megjelölheti az értéket aktuális fizikai állapotának megfelelően (alma- étkezés előtt / almacsutka – étkezés után / É – éhomi / sport / ! – szokatlan adat)
4. A „MENTÉS” gombbal a program eltárolja a beállított értéket

Korábbi adatotok is felvihetőek az alkalmazásba, koppintson az oldal tetején megjelenő dátumra/időpontra a módosításhoz.
Emlékeztetőt is beállíthat a felvitt adathoz a jobb alsó sarokban megjelenő plusz gombbal.

Vércukor

Sport

1. Érintse meg a Főképernyőn a Sport gombot
2. Írja be a testmozgás időtartamát percben
3. Válassza ki a mozgás típusát a listából
4. Állítsa be a mozgás intenzitását
5. A „MENTÉS” gombbal a program eltárolja a beállított értéket

Sport Sport

Korábbi adatotok is felvihetőek az alkalmazásba, koppintson az oldal tetején megjelenő dátumra/időpontra a módosításhoz.

 

Megjegyzés

1. Érintse meg a főképernyőn a Megjegyzés gombot!
2. Válasszon az ikonok közül pillanatnyi állapotának megfelelően (többet is jelölhet)
3. és/vagy írja be személyes megjegyzését
4. A „MENTÉS” gombbal a program eltárolja a beállított adatokat

Korábbi adatotok is felvihetőek az alkalmazásba, koppintson az oldal tetején megjelenő dátumra/időpontra a módosításhoz.

 

Napló

Ezen a felületen az eNAPLÓ-ban tárolt utolsó 3 hónap adatai jelennek meg, az oldal tetején a legfrissebb adatokkal, görgessen lejjebb a régebbi adatokhoz. Az első oszlopban a dátum/időpont, majd a vércukor – szénhidrát – inzulin – sport értékek találhatóak. Az időpont mellett megjelenő "i" jelzi, hogy megjegyzés is hozzá lett adva az adott időponthoz.

Törléshez érintse meg és tartsa hosszan nyomva a kiválasztott értéket. A felugró ablakban válassza a Törlés lehetőséget!

FIGYELEM! A vércukormérőről automatikus adatfeltöltéssel feltöltött adatok nem szerkeszthetőek!

A vércukorértékek színezése a Terápiás adatoknál megadott határértékek szerint történik. A céltartományon belüli értékek zölddel, a tartomány alatti értékek sárgával, a tartomány feletti értékek pirossal jelennek meg.


Napló Napló

 

Emlékeztető

Kétféle emlékeztető típust használhat az alkalmazásban, az „Egyszeri emlékeztető” a megadott idő (pl. 30 perc) elteltével jelez, a „Rendszeres emlékeztető” pedig a kiválasztott napok megadott időpontjában.
Az aktív emlékeztetőket megtekintheti a Főoldal „Emlékeztető” gombját vagy a Menü „Emlékeztető” lehetőséget választva.

Egyszeri emlékeztető

Egyszeri emlékezető az új vércukor/inzulin/szénhidrát bevitele felületek jobb alsó felén megjelenő + jellel állítható be.

Emlékeztető

1. Érintse meg + gombot
2. A megfelelő ikonra koppintva válassza ki az emlékeztető típusát, (Vércukormérés, Inzulin, Szénhidrát).
3. Válassza ki hány perc múlva jelezzen az alkalmazás, vagy az egyéni opciót választva adja meg az időtartamot percben
4. A „MENTÉS” gombbal a program eltárolja a beállított értéket, az ikonja megjelenik az oldal alján (érintse meg az ikont az emlékeztető törléséhez)

Emlékeztető Emlékeztető Emlékeztető

Rendszeres emlékeztető

1. Válassza a Menü Emlékeztető lehetőséget
2. Érintse meg + gombot
3. Görgetéssel állítsa be az időpontot
4. A napok kezdőbetűire koppintva bejelölheti melyik napokon jelezzen az alkalmazás, (alapértelmezetten minden nap be van jelölve)
5. Megjegyzést is írhat az emlékeztetőhöz (pl. gyógyszer neve) Nem kötelező kitölteni
6. A „MENTÉS” gombbal a program eltárolja a beállított értéket

Rendszeres emlékezető

Az emlékeztetők oldalon megtekintheti a beállított aktív emlékeztetőket. A sorok végén található X-el törölhető az emlékeztető.

 

Grafikon

A „Normál” grafikonon a kiválasztott időszak minden adata megjelenik idősorosan, a „Modell nap” grafikonon az időszak adatai egy napra halmozottan láthatóak. A nézetek között a jobb felső sarokban található kapcsolóval válthat. A grafikonon használt jelölések a következők:

  • Fekete: vércukorérték
  • Kék: Inzulin
  • Zöld: Szénhidrát
  • Narancs: Sport
Modelnap Normál diagram

A grafikon alatti feliratokra koppintva kikapcsolható a választott adattípus (pl. szénhidrát adatok) megjelenítése a grafikonon.

Normál diagram

A kezdő illetve végdátumra koppintva módosíthatja a megjelenített időszakot.

Dátum módosítása

 

 

Statisztika


Ezen a felületen az elmúlt időszak vércukorméréseire vonatkozó statisztikákat tekintheti meg, mint a mérések szám, átlaga, szórás, Becsült hipoglikémia szám, Becsült HbA1c.

Oldalra lapozással válthat a 7-14-30-60-90 napra vonatkozó statisztikák között.

FIGYELEM! A mobilalkalmazásban, illetve a vércukormérő készülékben megjelenő Becsült hipoglikémia számban, Becsült HbA1c számban esetlegesen tapasztalható eltérést a kerekítés illetve az eNAPLÓ-ba további készülékekről feltöltött eredmények okozhatják.

 

Becsült hipoglikémia szám

A készülék a tárolt vércukormérési eredmények alapján értékeli a hipoglikémia kialakulásának kockázatát. A kockázati érték alapján –változatlan kezelési feltételek mellett- megbecsüli az elkövetkező 30 napban várható Hipoglikémia Számot (BHSZ). A funkció feltétele, hogy a kiválasztott időszakon belül legalább 90 mérési adat legyen a rendszerben.

A becsült érték alapján három fokozatba történik a kockázat besorolása:

- ha az érték <4 akkor kicsi a kockázat

- ha az érték 4 és 7 között van, akkor közepes a kockázat

- ha az érték 8 vagy e feletti, akkor nagy a kockázat

Nagy kockázat kijelzése esetén kérjük, konzultáljon kezelőorvosával az esetleg szükséges teendőkről.

Az érték kijelzésének feltétele, hogy elegendő számú vércukormérés legyen a rendszerben, illetve a Terápiás adatok beállításánál megadja a diabétesz típusát (1-es vagy 2-es típus)

 

HbA1c

A becsült HbA1c érték akkor lesz látható, ha legalább 30 nap időtartamban minden nap rendszeresen történik vércukormérés, illetve az étkezés előtti és az étkezés utáni jelölővel ellátott eredmények kiegyensúlyozottan vannak jelen az adatok között. A megadott értéktartomány csak becsült érték, egyéni eltérések lehetségesek. Minden esetben egyeztessen kezelőorvosával a kapott értéket illetően. A becsült HbA1c nem helyettesíti a laboratóriumi meghatározással mért HbA1c értéket, csak tájékozódó jellegű adat.

 

Vércukormérőm

 

Lehetőség van a Dcont® NEMERE készülékről a vércukoradatokat közvetlenül az okostelefonra küldeni Bluetooth kapcsolat segítségével.

Az adatküldés feltétele, hogy az okostelefon támogassa a Bluetooth Low Energy (BLE) fájlátvitelt. Illetve kapcsolja be a Bluetooth funkciót vércukormérőjén, a készülékhez mellékelt használati útmutatóban leírtak szerint.

 

Első adatküldés (telefon és vércukormérő párosítása)

1. Telefonján indítsa el a Dcont® mobilalkalmazást
Vércukormérője Adataim menüpontjában válassza az „Utolsó adat küld” vagy „Összes adat küld” lehetőséget

2. A Dcont mobilalkalmazásban válassza a Menü „Vércukormérőm” menüpontját!

3. Megjelenik a vércukormérő azonosítója, kattintson rá!

4. A telefon képernyő jobb felső sarokában megjelenő ikon jelzi, hogy kapcsolódott a telefon és a vércukormérő
A vércukormérő automatikusan elküldi az adatokat

5. Sikeres adatküldésről a mobilalkalmazás felugró ablakban tájékoztat

Következő adatküldés alkalmával a mobilalkalmazás már automatikusan felismeri vércukormérőjét (ezt a képernyő jobb felső sarkában megjelenő ikon jelzi)


A képekkel illusztrált leírást itt találja.Automatikus adatküldés

Vércukormérés után a készülék automatikusan elküldi az adatot a telefonra, mielőtt kikapcsol. Ennek feltétele, hogy a vércukormérő beállításaiban bekapcsolja a Bluetooth funkciót, illetve korábban már párosította okostelefonjával.

1. Kapcsolja be okostelefonján a Bluetooth-t és indítsa el a Dcont mobilalkalmazást!
2. Mérje meg vércukorszintjét a szokott módon!
3. Vércukormérést követően a telefon felismeri a vércukormérőt (ezt a képernyő jobb felső sarkában megjelenő ikon jelzi)
4. A vércukormérő kikapcsolás előtt automatikusan elküldi a mérési eredményt
5. Sikeres adatküldésről a mobilalkalmazás felugró ablakban tájékoztat


1. Kapcsolja be okostelefonján a Bluetooth-t és indítsa el a Dcont mobilalkalmazást!
2. Mérje meg vércukorszintjét a szokott módon!
3. Vércukormérést követően a telefon felismeri a vércukormérőt (ezt a képernyő jobb felső sarkában megjelenő ikon jelzi)
4. A vércukormérő kikapcsolás előtt automatikusan elküldi a mérési eredményt
5. Sikeres adatküldésről a mobilalkalmazás felugró ablakban tájékoztat

 

 

Szinkronizálás

Az alkalmazás szinkronizálja a telefonon tárolt adatokat a szerverrel. Internet kapcsolat szükséges.

 

Beállítások

Beállítások

Bluetooth

A mobileszköz Bluetooth moduljának be- illetve kikapcsolása

Wi-Fi

A mobileszköz Wi-Fi moduljának be- illetve kikapcsolása

Mobilinternet használatának engedélyezése

Mobilinternet használatának engedélyezése, kapcsolja be, ha Wi-Fi kapcsolat nélkül is szeretné szinkronizálni adatait.
Figyelem! Mobilnet használatakor az adatforgalom után a szolgáltató díjat számolhat fel!

Automatikus szinkronizálás

Bejelentkezéskor az alkalmazás automatikusan szinkronizálja az adatokat a szerverrel

 

Terápiás adatok


Ezen a felületen megtekintheti a Dcont eNAPLÓ-ban beállított terápiás adatait, mint diabétesz típusa, étkezési időpontok, vércukor határértékek. Az adatok szerkesztésére a mobilalkalmazáson belül nincs lehetőség. Módosításhoz böngészőben nyissa meg a www.dcont.hu oldalt, majd bejelentkezést követően az Adatelemző felületen módosítsa a beállításait.

FONTOS! A beállítások érvényesítéséhez a mobilalkalmazásban válassza a szinkronizálás opciót!

 

 

Kijelentkezés

Kijelentkezés az alkalmazásból, következő használatkor az alkalmazás a felhasználónév/jelszó megadását kéri.
Adatainak biztonsága érdekében - amennyiben a mobileszközt nem kizárólag Ön használja – az alkalmazás használatának végén feltétlenül használja a "Kijelentkezés" lehetőséget.

 

Bezárás

Bezárja az alkalmazást. Amennyiben bejelölte a „Bejelentkezve maradok” lehetőséget, az alkalmazás következő megnyitásakor nem kell újra megadni a felhasználónevét és jelszavát.

 

Használat szakemberként

Jelentkezzen be felhasználónevével és jelszavával!
A „Páciensválasztás” gombra bökve egy böngészőablakban megnyílik a Dcont® eNAPLÓ webes felület pácienseinek listájával. Válassza ki azt a páciensét, akinek adatait elemezni szeretné!

Használat szakemberként