Bejelentkezés

Elfelejtettem a jelszavam

Regisztráció

Regisztráljon, iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy a későbbiekben információkat küldhessünk Önnek rendez­vényeinkről, akcióinkról, újdonságainkról!

Regisztráció

Termék
Regisztráció

Ne felejtse el regisztrálni a készülékét!

Termékregisztráció

Szakembereknek

Információk és regisztráció cukorbetegek kezelésében résztvevő szakemberek számára

Szakembereknek
Gyakran ismételt kérdések

Gyakran ismételt kérdések


A regisztráció után nem kaptam visszaigazoló e-mailt.

Köszönjük, hogy megtisztel minket azzal, hogy oldalunkon regisztrál! Felhívjuk a figyelmet arra, hogy tapasztalataink alapján a freemail.hu-ra és a t-online.hu-ra végződő e-mail címek esetében az általunk kiküldött leveleket az említett szerverek gyakran kéretlen levélként kezelik. Amennyiben tehát a visszaigazoló levél nem érkezne meg egy napon belül, úgy kérjük, hogy nézzék meg a levélszemét gyűjtő mappájukat is. Ha ott sem lenne az aktiváló e-mail, akkor kérjük vegyék fel kapcsolatot munkatársainkkal az ugyfelszolgalat@dcont.hu e-mail címen, akik készséggel segítenek a probléma elhárításában!

A vírusirtó / internet biztonsági programom akadályozza a LiteLink Mini USB illesztőprogram telepítését, mert veszélyesnek ítéli meg.

Bizonyos vírusirtó és számítógép védelmi szoftverek – különösen szigorúbb beállítások mellett – gátolják alkalmazások, ill. telepítők futtatását az internetről. A LiteLink Mini USB illesztőprogram telepítő és a Dcont.hu Adatfeltöltő is rendelkezik digitális aláírással, amely igazolja a biztonságos forrást. Kérjük, amennyiben ennek ellenére figyelmeztetést kap, engedélyezze a telepítés és az internet elérést a Dcont.hu Adatfeltöltő számára.

Egy vércukormérő készüléket többen is használunk a családban. Lehetséges így az adatok feltöltése és elemzése?

A Dcont eNapló rendszerben egy készülék kizárólag egy személyhez tartozhat. A Dcont vércukormérő készülékekben nincsen lehetőség annak jelölésére, hogy mely mérés kihez tartozik az adatok utólagos szétválasztása pedig nem lehetséges teljes biztonsággal. Javasoljuk, vásároljon valamennyi családtagja számára egy-egy készüléket. További információk honlapunkon: www.e77.hu

Több Dcont vércukormérő készüléket is használok párhuzamosan, lehetséges az adatok egységes kezelése?

A Dcont eNapló rendszerben egy személyhez több készülék is tartozhat, ezeknek listáját és beállításait az adatelemző oldalon, a beállítások menüpont alatt található készülékek fülön tekintheti meg. A különböző készülékekről feltöltött adatait külön-külön is megjelenítheti, az egyes készülékekkel, egymással fedésben lévő méréseit dátumfolytonosan is láthatja.

Dcont eNapló adatfeltöltésre már használt készülékemet elajándékoztam. Az új tulajdonosa is használhatja a Dcont eNapló szolgáltatást a készülékkel?

Sajnos nem, az első automatikus adatfeltöltés alkalmával a Dcont vércukormérő készülék véglegesen hozzárendelésre kerül az aktuális felhasználóhoz. Ezzel a készülékkel a későbbiekben más nem tud adatot feltölteni.

A családban ketten is rendelkezünk Dcont készülékkel és Dcont eNapló felhasználók is vagyunk mindketten, de egy számítógépünk van. Lehetséges egyetlen gépről több felhasználó kezelése?

Igen, a Dcont.hu Adatfeltöltő elindítását követően mindig az a felhasználó kell bejelentkezzen, aki az adatait fel szeretné tölteni. Feltöltést követően ki kell jelentkezni, ezt követően bejelentkezhet a másik felhasználó és kezdheti saját készülékéről az adatok feltöltését.
Az Adatelemzőben hasonló képen, a dcont.hu honlapon vagy az Adatfeltöltőben a „Dcont.hu Adatelemző” gombra kattintva mindig annak a személynek az adataival érhető el az elemző felületen, aki éppen be van jelentkezve.

Van-e lehetőség arra, hogy a beadott inzulin mennyiség is bevihető legyen az adatok mellé?

A jelenleg megvásárolható Dcont készülékekben nincsen lehetőség inzulin adagok beírására, így azok automatikus feltöltése sem lehetséges. A Dcont.hu Adatelemzőben azonban minden naphoz lehetséges kiegészítő információ rögzítése a dátum mellett látható „i” betűre kattintva. Itt van lehetőség fizikai aktivitásra, a szokásostól eltérő eseményekre vonatkozó információk és inzulin adagok rögzítésére is. Az üzenő ablak tartalmát a páciens, il. amennyiben van meghatalmazott kezelőorvosa, gondozója egyaránt megtekintheti és szerkesztheti tartalmát. A beírt információk a kinyomtatható PDF kimutatásokban is megjelennek a megjegyzés oszlopban.

Orvosom is láthatja online mérési adataimat?

A Dcont eNapló szolgáltatás lehetővé teszi, hogy a rendszerbe Ön által feltöltött vércukormérési adatokat kezelőorvosa, gondozója is naprakészen láthassa és elemezhesse. A kezelőorvos - beteg kapcsolatot orvosa, gondozója tudja létrehozni az Ön felhatalmazása alapján. Ehhez orvosának meg kell adja a regisztráció során választott felhasználó nevét és PIN2 kódját. Utóbbit a Dcont.hu Adatelemző > Beállítások > Kezelőorvos oldalon találja, ahol e-mailben továbbíthatja, vagy PDF fájlba nyomtathatja a szükséges adatokat. Fontos! Jelszavát soha NE adja meg harmadik személynek, erre orvosának sem lesz szüksége a kapcsolat beállításához! Felhatalmazását a későbbiekben bármikor visszavonhatja.

Hogyan készíthetek naplót a feltöltött adatokból?

A Dcont eNapló célja, hogy áttekinthető, könnyen értelmezhető grafikonok segítsenek az adatok összefüggések elemzésében. Az Adatelemzőben a Vércukoradatok elemzése > Kimutatások nyomtatása oldalon talál előre elkészített PDF sablonokat, valamint az egyes oldalak alján található „Oldal mentése PDF kimutatásként” ikonra kattintva is kinyomtathatja az aktuális tartalmat. A PDF dokumentumok könnyen áttekinthetők, menthetők és a nyomtatáson túl akár e-mailben is továbbíthatók.

Az étkezés utáni eredmények rendszerint csúszva jelennek meg, például a 70:30-as reggelit követő (9:20-kor mért) étkezés utáni érték a reggeli utáni oszlop helyett a délelőtt oszlopban szerepel.

Amérési értékek napszak szerinti besorolása a mérés időpontjától, az étkezés előtti/utáni jelölőktől és a beállított étkezési időpontoktól függ.
Az étkezési időpontok a Beállítások > Étkezési időpontok fülön állíthatóak

"Fix" étkezési rendszer beállítása esetén a táblázatba rendezés a következőképp működik:
Az étkezés előtti oszlopba (pl. r.e.) kerülnek a megadott időpont előtti fél órás intervallumban történt mérések. (7:30-as reggeli esetén 7:00-7:30)
Étkezés utáni oszlopba a megadott időpontot követő másfél óra mérései kerülnek. (7:30 Reggeli esetén 7:30-9:00)
Ezeken az intervallumokon kívül eső értékeket a program a délelőtti/délutáni stb. oszlopokba fogja sorolni.

Érdemesebb lehet a "Nem Fix" étkezési rendszer választása és jelen esetben megfelelő Reggeli időpont lehet: 7:30-tól 8:30-ig
Ezen kívül nagyon fontos a vércukormérések során az étkezés előtti/utáni jelölők használata.

 

Windows 10 operációs rendszer fut a számítógépemen. Azon is tudom használni a Dcont eNapló szolgáltatást?

A rendszer támogatja a Windows 10 alatti használatot.

Apple Macintosh számítógépem van. A Dcont.hu szolgáltatás működik azon is?

A Dcont.hu Adatfeltöltő alkalmazás az alábbi feltételeknek megfelelő számítógépen működik:
- számítógép internet kapcsolattal és USB csatlakozással,
- Microsoft Windows Vista vagy újabb operációs rendszerrel,
- Internet Explorer 9.x, Microsoft Edge, Mozilla Firefox 3.5, Google Chrome 3 vagy újabb internet böngésző szoftverrel.
Automatikus adatfeltöltés tehát sajnos Macintosh operációs rendszerű számítógépről jelenleg nem lehetséges, azonban a Dcont.hu Adatelemző és a manuális adatfeltöltés szolgáltatás bármely operációs rendszerű számítógépen használható a fentieknek megfelelő internet böngésző programmal.