Bejelentkezés

Elfelejtettem a jelszavam

Regisztráció

Regisztráljon, iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy a későbbiekben információkat küldhessünk Önnek rendez­vényeinkről, akcióinkról, újdonságainkról!

Regisztráció

Termék
Regisztráció

Ne felejtse el regisztrálni a készülékét!

Termékregisztráció

Szakembereknek

Információk és regisztráció cukorbetegek kezelésében résztvevő szakemberek számára

Szakembereknek
Gyakran ismételt kérdések

Gyakran ismételt kérdések


A regisztráció után nem kaptam visszaigazoló e-mailt.

Köszönjük, hogy megtisztel minket azzal, hogy oldalunkon regisztrál! Felhívjuk a figyelmet arra, hogy tapasztalataink alapján a freemail.hu-ra és a t-online.hu-ra végződő e-mail címek esetében az általunk kiküldött leveleket az említett szerverek gyakran kéretlen levélként kezelik. Amennyiben tehát a visszaigazoló levél nem érkezne meg egy napon belül, úgy kérjük, hogy nézzék meg a levélszemét gyűjtő mappájukat is. Ha ott sem lenne az aktiváló e-mail, akkor kérjük vegyék fel kapcsolatot munkatársainkkal az ugyfelszolgalat@dcont.hu e-mail címen, akik készséggel segítenek a probléma elhárításában!

A vírusirtó / internet biztonsági programom akadályozza a LiteLink Mini USB illesztőprogram telepítését, mert veszélyesnek ítéli meg.

Bizonyos vírusirtó és számítógép védelmi szoftverek – különösen szigorúbb beállítások mellett – gátolják alkalmazások, ill. telepítők futtatását az internetről. A LiteLink Mini USB illesztőprogram telepítő és a Dcont Adatfeltöltő is rendelkezik digitális aláírással, amely igazolja a biztonságos forrást. Kérjük, amennyiben ennek ellenére figyelmeztetést kap, engedélyezze a telepítés és az internet elérést a Dcont Adatfeltöltő számára.

Egy vércukormérő készüléket többen is használunk a családban. Lehetséges így az adatok feltöltése és elemzése?

A Dcont eNAPLÓ rendszerben egy készülék kizárólag egy személyhez tartozhat. A Dcont vércukormérő készülékekben nincsen lehetőség annak jelölésére, hogy mely mérés kihez tartozik az adatok utólagos szétválasztása pedig nem lehetséges teljes biztonsággal. Javasoljuk, vásároljon valamennyi családtagja számára egy-egy készüléket. További információk honlapunkon: www.e77.hu

Több Dcont vércukormérő készüléket is használok párhuzamosan, lehetséges az adatok egységes kezelése?

A Dcont eNAPLÓ rendszerben egy személyhez több készülék is tartozhat, ezeknek listáját és beállításait az adatelemző oldalon, a beállítások menüpont alatt található készülékek fülön tekintheti meg. A különböző készülékekről feltöltött adatait külön-külön is megjelenítheti, az egyes készülékekkel, egymással fedésben lévő méréseit dátumfolytonosan is láthatja.

Több Dcont vércukormérőt is használok párhuzamosan, egy Dcont TREND és egy Dcont MAGOR készülekt. Eddig működött az adatfeltöltés, most valamiért nem. Mi lehet a probléma?

Az adatfeltöltést zavarhatja amennyiben egyszerre két eszköz, a LiteLink mini és a vércukormérő is csatlakoztatva van a számítógéphez. Távolítsa el az egyik eszközt, majd próbélja újra az adatfeltöltést.

Dcont eNAPLÓ adatfeltöltésre már használt készülékemet elajándékoztam. Az új tulajdonosa is használhatja a Dcont eNAPLÓ szolgáltatást a készülékkel?

Sajnos nem, az első automatikus adatfeltöltés alkalmával a Dcont vércukormérő készülék véglegesen hozzárendelésre kerül az aktuális felhasználóhoz. Ezzel a készülékkel a későbbiekben más nem tud adatot feltölteni.

A családban ketten is rendelkezünk Dcont készülékkel és Dcont eNAPLÓ felhasználók is vagyunk mindketten, de egy számítógépünk van. Lehetséges egyetlen gépről több felhasználó kezelése?

Igen, a Dcont Adatfeltöltő elindítását követően mindig az a felhasználó kell bejelentkezzen, aki az adatait fel szeretné tölteni. Feltöltést követően ki kell jelentkezni, ezt követően bejelentkezhet a másik felhasználó és kezdheti saját készülékéről az adatok feltöltését.
Az Adatelemzőben hasonló képen, a www.dcont.hu honlapon vagy az Adatfeltöltőben a „Dcont Adatelemző” gombra kattintva mindig annak a személynek az adataival érhető el az elemző felületen, aki éppen be van jelentkezve.

Van-e lehetőség arra, hogy a beadott inzulin mennyiség is bevihető legyen az adatok mellé?

Igen, használja a Dcont mobilalkalmazást. További információk és letöltés a www.dcont.hu/mobil oldalon

Orvosom is láthatja online mérési adataimat?

A Dcont eNAPLÓ szolgáltatás lehetővé teszi, hogy a rendszerbe Ön által feltöltött vércukormérési adatokat kezelőorvosa, gondozója is naprakészen láthassa és elemezhesse. A kezelőorvos - beteg kapcsolatot orvosa, gondozója tudja létrehozni az Ön felhatalmazása alapján. Ehhez orvosának meg kell adja a regisztráció során választott felhasználó nevét és PIN2 kódját. Utóbbit a www.dcont.hu Adatelemző > Beállítások > Kezelőorvos oldalon találja, ahol e-mailben továbbíthatja, vagy PDF fájlba nyomtathatja a szükséges adatokat. Fontos! Jelszavát soha NE adja meg harmadik személynek, erre orvosának sem lesz szüksége a kapcsolat beállításához! Felhatalmazását a későbbiekben bármikor visszavonhatja.

Hogyan készíthetek naplót a feltöltött adatokból?

A Dcont eNAPLÓ célja, hogy áttekinthető, könnyen értelmezhető grafikonok segítsenek az adatok összefüggések elemzésében. Az Adatelemzőben a Vércukoradatok elemzése > Kimutatások nyomtatása oldalon talál előre elkészített PDF sablonokat, valamint az egyes oldalak alján található „Oldal mentése PDF kimutatásként” ikonra kattintva is kinyomtathatja az aktuális tartalmat. A PDF dokumentumok könnyen áttekinthetők, menthetők és a nyomtatáson túl akár e-mailben is továbbíthatók.

Az étkezés utáni eredmények rendszerint csúszva jelennek meg, például a 70:30-as reggelit követő (9:20-kor mért) étkezés utáni érték a reggeli utáni oszlop helyett a délelőtt oszlopban szerepel.

Amérési értékek napszak szerinti besorolása a mérés időpontjától, az étkezés előtti/utáni jelölőktől és a beállított étkezési időpontoktól függ.
Az étkezési időpontok a Beállítások > Étkezési időpontok fülön állíthatóak

Windows 10 operációs rendszer fut a számítógépemen. Azon is tudom használni a Dcont eNapló szolgáltatást?

A rendszer támogatja a Windows 10 alatti használatot.

Apple Macintosh számítógépem van. A Dcont.hu szolgáltatás működik azon is?

A Dcont Adatfeltöltő alkalmazás az alábbi feltételeknek megfelelő számítógépen működik:
- számítógép internet kapcsolattal és USB csatlakozással,
- Microsoft Windows Vista vagy újabb operációs rendszerrel,
- Internet Explorer 9.x, Microsoft Edge, Mozilla Firefox 3.5, Google Chrome 3 vagy újabb internet böngésző szoftverrel.
Automatikus adatfeltöltés tehát sajnos Macintosh operációs rendszerű számítógépről jelenleg nem lehetséges, azonban a Dcont eNAPLÓ Adatelemző és a manuális adatfeltöltés szolgáltatás bármely operációs rendszerű számítógépen használható a fentieknek megfelelő internet böngésző programmal.