Bejelentkezés

Elfelejtettem a jelszavam

Regisztráció

Regisztráljon, iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy a későbbiekben információkat küldhessünk Önnek rendez­vényeinkről, akcióinkról, újdonságainkról!

Regisztráció

Termék
Regisztráció

Ne felejtse el regisztrálni a készülékét!

Termékregisztráció

Szakembereknek

Információk és regisztráció cukorbetegek kezelésében résztvevő szakemberek számára

Szakembereknek

Hírek

Nyári óraátállítás! Ne felejtse el frissíteni vércukormérő készüléke időbeállítását se!

2019.03.24. Általános
2019. március 30-án, vasárnap hivatalosan is beköszöntött a nyári időszámítás. Mindez számos élettani hatással jár, ami akár két hétig is éreztetheti hatását.
Tavasszal egy órával előbb kell kelnünk, szervezetünk mindeközben még a korábbi ritmus szerint működik. Ez az egy óra alváshiány is elég ahhoz, hogy kábának érezzük magunkat, emiatt pedig nehezebben tudunk koncentrálni a feladatainkra, este pedig nem tudunk elaludni a megszokott időben. A változásra minden ember másként reagál: van, aki alig érzi meg, míg mások különösen érzékenyek – főleg a kisgyerekek, az idősek és a krónikus betegek, illetve azok, akik korábban is rossz alvók voltak. A tünetek között itt is az alvászavar, fáradtság, lehangoltság, ok nélküli ingerültség, a koncentráló- és teljesítőképesség csökkenése és az étvágytalanság a leggyakoribb, de akár szívbántalmak és emésztési problémák is jelentkezhetnek.

A cukorbetegek számára az óraátállítás feladattal is jár: frissíteniük kell a vércukormérő készülékük időbeállítását, hiszen a pontos dátum és idő az alapja a memóriában tárolt adatok helyes kezelésének.
A magyar fejlesztésű Dcont© készülékek esetében mindez pár pillanatot vesz igénybe, ha követjük a használati útmutatók iránymutatását.

Amennyiben már nem találja készüléke használati útmutatóját, töltse le egyszerűen a 77 Elektronika Kft. honlapjáról.