Bejelentkezés

Elfelejtettem a jelszavam

Regisztráció

Regisztráljon, iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy a későbbiekben információkat küldhessünk Önnek rendez­vényeinkről, akcióinkról, újdonságainkról!

Regisztráció

Termék
Regisztráció

Ne felejtse el regisztrálni a készülékét!

Termékregisztráció

Szakembereknek

Információk és regisztráció cukorbetegek kezelésében résztvevő szakemberek számára

Szakembereknek

Hírek

Már patikákban is kaphatunk felvilágosítást a cukorbetegséggel kapcsolatban

2018.07.10. Általános
Országszerte 200 Alma Gyógyszertárban indítanak szűrőkampányt és helyeznek ki nyomtatott és elektronikus felvilágosító tartalmakat a cukorbetegséggel kapcsolatban. A 77 Elektronika Kft., kedvezményes feltételekkel biztosítja a programban résztvevők számára világszínvonalú Dcont® termékeit.
Világszerte mintegy 415 millió cukorbeteg él, számuk 2040-re el fogja érni a 642 milliót. Hazánkban több mint hétszázezer ismert diabéteszes él, és közel félmillió lehet azok száma, akik már cukorbetegek, de még nem tudnak róla. A betegek számának folyamatos emelkedése egyrészt jelentős terhet jelent a magyar egészségügyi alapellátásnak, másrészt a megelőzés és az egészségtudat erősítése is állandó szemléletformálást igényel, hiszen nélkülözhetetlen, hogy az érintettek megfelelő információval rendelkezzenek és folyamatosan kontroll alatt tartsák ezt a szövődményeit tekintve igen súlyos betegséget.

Ezen okokból kifolyólag kötött stratégiai együttműködési megállapodást és indít közösen komplex cukorbetegséggel kapcsolatos szemléletformáló programot a Magyar Diabetes Társaság, a Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság, a 77 Elektronika Kft. és az Alma Gyógyszertárak hálózatát létrehozó és működtető Patika Management Kft. A partnerek az Alma Diabétesz Edukációs Programot országszerte 200 patikában valósítják meg és a betegek ismereteinek mélyítése mellett kiemelt céljuknak tekintik a gyógyszerészek továbbképzését is. A program eredményeként megvalósulhat a szakellátás és a gyógyszertár közötti szorosabb együttműködés, ami elengedhetetlen feltétel a későbbiekben megvalósuló gyógyszerészi gondozáshoz is. Hosszú távon mindez a létszámhiánnyal küzdő szakorvosi ellátást is tehermentesítheti.

Az együttműködés értelmében a programnak fizikailag is helyszínt adó Alma Gyógyszertárakban a együttműködő szervezetek a cukorbetegségben érintettek, illetve hozzátartozóik számára készítenek nyomtatott és elektronikus edukációs tartalmakat, szűrési kampányt, valamint akkreditált továbbképzést szerveznek gyógyszerészek és asszisztensek számára. A Magyar Diabetes Társaság és a Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság többek között a program diabetológiai és gyógyszerészeti szakmai irányítását és felügyeletét végzik, lektorálják az edukációs tartalmakat, valamint segítik a gyógyszerészek számára szervezett akkreditált továbbképzés előadásainak összeállítását, és egyben előadókat biztosítanak. A 77 Elektronika Kft., mint az egyetlen magyar fejlesztésű vércukormérő készülék gyártója, kedvezményes feltételekkel biztosítja a programban résztvevők számára világszínvonalú Dcont® termékeit, továbbá térítésmentes eszközökkel segíti a patikákban tervezett szűrőkampány lebonyolítását.