Bejelentkezés

Elfelejtettem a jelszavam

Regisztráció

Regisztráljon, iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy a későbbiekben információkat küldhessünk Önnek rendez­vényeinkről, akcióinkról, újdonságainkról!

Regisztráció

Termék
Regisztráció

Ne felejtse el regisztrálni a készülékét!

Termékregisztráció

Szakembereknek

Információk és regisztráció cukorbetegek kezelésében résztvevő szakemberek számára

Szakembereknek

Hírek

Egy arany, négy ezüst – lesz újabb arany?

2018.06.26. Általános
Egy arany, négy ezüst a magyar csapat eddigi mérlege a DiaEuro futsal Európa-bajnokságon. Hevesi Tamás és cukorbeteg játékosokból álló válogatottja idén 2018. július 21–29. között Pozsonyban kísérelhetnek meg újra a dobogó legmagasabb fokára állni. Nem lesz könnyű dolguk, hiszen a bajnoksághoz idén először Anglia és Hollandia futsalválogatottja is csatlakozik.
A 2012-ben indult DiaEuro célja, hogy felhívja a figyelmet: megfelelő terápiával, gyakori vércukorméréssel és aktív testmozgással cukorbetegek is sportolhatnak, sőt a testmozgás magának a terápiának is fontos része. A magyar csapat Hevesi Tamás vezetésével 2013 óta vesz részt a megmérettetésen, első alkalommal rögtön Európa-bajnoki címet szerezve hazánknak, majd a következő négy évben mindig döntőt játszva, de végül ezüstérmes lett a csapat.
 
A tavaly Bukarestben megrendezett Európa-bajnokságon a magyar csapat Portugáliát és Macedóniát legyőzve jutott tovább a csoportból a 12 csapatos tornán, majd a negyeddöntőben a szlovák együttest 5-1-re, a legjobb négy között a szlovén gárdát 3-1-re múlták felül, így egymás után ötödször kerültek fináléba. A döntőben Horvátország csapata volt az ellenfél és 5-5-ös döntetlen után hosszabbítás döntött, amelyben a rivális talált a kapuba, így 6-5-ös vereséggel ismét ezüstérmes lett a magyar együttes.
 
Idén a tervek szerint 16 ország csapatai küzdenek meg egymással 2018. július 21–29. között Pozsonyban. Az EB-n idén először Anglia és Hollandia csapata is részt vesz, így egy esetleges magyar siker a korábbiakhoz képest is kiemelkedő teljesítményt jelentene.
 
„Évről évre egyre erősebb mezőnyben kell helytállnunk, de ez eddig sem jelentett problémát. A csapat már szinte teljesen összeállt, jelenleg kizárólag a felkészülésre koncentrálunk. Tudjuk, hogy miben vagyunk jók, miben kell még fejlődnünk és erőt ad számunkra a szurkolók támogatása és az az öt érem, amit eddig szereztünk” – mondta Hevesi Tamás csapatkapitány.
 
Az első verseny óta a Sanofi és a 77 Elektronika Kft. biztosítja a hátteret a professzionális felkészüléshez.
 
„A magyar cukorbeteg teremlabdarúgók a verseny alapítása óta kiemelkedően teljesítenek az Európa-bajnokságon, igazolva a DiaEuro-kezdeményezés fő üzenetét: rendszeres önellenőrzés és megfelelő terápia mellett cukorbetegen akár a sportban is lehet csúcsteljesítményt nyújtani! Megtisztelő, hogy kezdettől fogva támogathatjuk a csapat felkészülését és részvételüket az EB-n. A Dcont® vércukormérő készülékek magyar fejlesztője és gyártójaként az elmúlt három évtized során igyekeztünk minden cukorbetegséggel összefüggő jó ügy mellé állni.” – mondta el Zettwitz Sándor, a 77 Elektronika Kft. ügyvezető igazgatója.
 
„A Sanofi számára azért is fontos ez a különleges sportesemény, mert ez is azt erősíti meg, hogy megfelelő terápiával, egészséges életmóddal és mozgással, cukorbetegen is teljes életet élhetünk. Vállalatunk a legmodernebb terápiákat kínáló vezető inzulingyártóként élharcosa a diabétesz elleni küzdelemnek. Arra törekszünk, hogy a cukorbetegek életét megkönnyítsük, hogy ők is minél teljesebb életet élhessenek.” – mondta Asztalos Andrea, a Sanofi kommunikáció igazgatója.