Bejelentkezés

Elfelejtettem a jelszavam

Regisztráció

Regisztráljon, iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy a későbbiekben információkat küldhessünk Önnek rendez­vényeinkről, akcióinkról, újdonságainkról!

Regisztráció

Termék
Regisztráció

Ne felejtse el regisztrálni a készülékét!

Termékregisztráció

Szakembereknek

Információk és regisztráció cukorbetegek kezelésében résztvevő szakemberek számára

Szakembereknek

Hírek

Megjelent a Dcont mobilalkalmazás új verziója!

2016.10.08. Általános
Megjelent a Dcont mobilalkalmazás újabb verziója, a következő rövid összefoglalóból megismerheti a változásokat és az új funkciók működését! Frissítse okostelefonján az alkalmazást!Figyelem!

Mielőtt telepítené az új verziót, az esetleges adatvesztés elkerülése érdekében szinkronizálja adatait a szerverrel! 

Megjegyzés

Rögzítheti aktuális állapotát, közérzetét (hipo érzet, betegség, fejfájás..) a megfelelő ikon kiválasztásával, illetve szöveges megjegyzést is tehet az adott időponthoz. ezek a megjegyzések megjelennek a webes Adatelemző felületen, és a pdf kimutatásokban is.
A Naplóban az időpont mellett megjelenő  jelzi, hogy megjegyzés is hozzá lett adva az adott időponthoz.
Napló

A vércukorértékek színezése a Terápiás adatoknál megadott határértékek szerint történik. A céltartományon belüli értékek zölddel, a tartomány alatti értékek sárgával, a tartomány feletti értékek pirossal jelennek meg.
 

Statisztika

Ezen a felületen az elmúlt időszak vércukorméréseire vonatkozó statisztikákat tekintheti meg, mint a mérések szám, átlaga, szórás, Becsült hipoglikémia szám, Becsült HbA1c.
Oldalra lapozással válthat a 7-14-30-60-90 napra vonatkozó statisztikák között.Becsült hipoglikémia szám

A készülék a tárolt vércukormérési eredmények alapján értékeli a hipoglikémia kialakulásának kockázatát. A kockázati érték alapján –változatlan kezelési feltételek mellett- megbecsüli az elkövetkező 30 napban várható Hipoglikémia Számot (BHSZ). A funkció feltétele, hogy a 30 napon belül legalább 90 mérési adat legyen a rendszerben.
A becsült érték alapján három fokozatba történik a kockázat besorolása:
  • ha az érték <4 akkor kicsi a kockázat
  • ha az érték 4 és 7 között van, akkor közepes a kockázat
  • ha az érték 8 vagy e feletti, akkor nagy a kockázat
Nagy kockázat kijelzése esetén kérjük, konzultáljon kezelőorvosával az esetleg szükséges teendőkről.
Az érték kijelzésének feltétele, hogy elegendő számú vércukormérés legyen a rendszerben, illetve a Terápiás adatok beállításánál megadja a diabétesz típusát (1-es vagy 2-es típus)


HbA1c

A becsült HbA1c érték akkor lesz látható, ha legalább 30 nap időtartamban minden nap rendszeresen történik vércukormérés, illetve az étkezés előtti és az étkezés utáni jelölővel ellátott eredmények kiegyensúlyozottan vannak jelen az adatok között. A megadott értéktartomány csak becsült érték, egyéni eltérések lehetségesek. Minden esetben egyeztessen kezelőorvosával a kapott értéket illetően. A becsült HbA1c nem helyettesíti a laboratóriumi meghatározással mért HbA1c értéket, csak tájékozódó jellegű adat.


Terápiás adatok

Ezen a felületen megtekintheti a Dcont eNAPLÓ-ban beállított terápiás adatait, mint diabétesz típusa, étkezési időpontok, vércukor határértékek. Az adatok szerkesztésére a mobilalkalmazáson belül nincs lehetőség. Módosításhoz böngészőben nyissa meg a www.dcont.hu oldalt, majd bejelentkezést követően az Adatelemző felületen módosítsa a beállításait.

FONTOS! A beállítások érvényesítéséhez a mobilalkalmazásban válassza a szinkronizálás opciót!

 
 

A Dcont® mobilalkalmazásról

 
A Dcont® mobilalkalmazás használatának feltétele:

  • Android 4.0.3 (vagy újabb) rendszerű okostelefon
  • Dcont® eNAPLÓ felhasználói profil
 
A Dcont® mobilalkalmazásban a vércukorértékek mellett rögzítheti inzulin- és szénhidrátbevitelét, fizikai aktivitását is, melyek megjelenítésre kerülnek a Dcont® eNAPLÓ webes Adatelemző felületen is.
Dcont® vércukormérőjével mért értékeit nem kell egyesével beírni az alkalmazásba, használja számítógépén a Dcont® Adatfeltöltő alkalmazást. További információkat illetve telepítőprogramot keresse a www.dcont.hu/telepites oldalon.
 
További információk, letöltés a www.dcont.hu/mobil oldalon