Bejelentkezés

Elfelejtettem a jelszavam

Regisztráció

Regisztráljon, iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy a későbbiekben információkat küldhessünk Önnek rendez­vényeinkről, akcióinkról, újdonságainkról!

Regisztráció

Termék
Regisztráció

Ne felejtse el regisztrálni a készülékét!

Termékregisztráció

Szakembereknek

Információk és regisztráció cukorbetegek kezelésében résztvevő szakemberek számára

Szakembereknek

Hírek

 • A tojásfogyasztás, a szív-érrendszeri megbetegedések és a 2-es típusú diabétesz kapcsolata
  2018.01.28. Cukorbetegség
  A tojás tápanyagokban igen gazdag, bőségesen tartalmaz az ember számára fontos (esszenciális) zsír- és aminósavakat, viszont egyúttal a koleszterint legnagyobb mennyiségben tartalmazó táplálékunk.
 • Ha a feleség kövér, nagyobb a veszélye annak, hogy az idős férj diabéteszessé váljon
  2018.01.24. Cukorbetegség
  Eddig is jól ismert volt, hogy a családban előforduló diabétesz növeli a 2-es típusú cukorbetegség veszélyét. Azt viszont még nem vizsgálták, hogy a családi környezet milyen hatással lehet ugyanerre.
 • A testmozgás erős gyulladás ellenes hatású
  2018.01.21. Cukorbetegség
  Számos idült megbetegedésben, így a 2-es típusú diabéteszben és a szív-érrendszeri megbetegedésekben mindig fennállnak a gyulladásos tényezők (IL-1b, TNF-a). Egy frissen megjelent tudományos közlemény azt vizsgálta, hogy ezen krónikus állapotokban végzett rendszeres testmozgás miképpen hat a fenti gyulladásos tényezőkre és ezáltal az idült megbetegedésekre.
 • Az eritrit sztori
  2018.01.18. Cukorbetegség
  Az eritrit (angolosan eritritol) néhány éve került forgalomba és mind a fogyókúrázók, mind a cukorbetegek diétájában, mint édesítőszer egyre fontosabb szerepet tölt be.
 • Diabeteses betegek talpi fekélye
  2018.01.16. Cukorbetegség
  A diabetes mellitus következtében igen gyakran alakul ki alsó a talpakon fekély. Egy, az Egyesült Királyságban készült felmérés alapján a diabéteszes betegek körében az évenként előfordulási aránya 1,7%, és 2,2%-ra tehető. A Nemzetközi Diabetes Társaság (International Diabetes Federation) 2015-ös adatai alapján világszerte évenként 9,1-26,1 millió esetben alakul ki talpi fekély a diabeteses betegeknél.
 • Gyümölcs, zöldség-főzelék és hüvelyesek fogyasztásának kapcsolata a szív-érrendszeri betegségekkel és a halálozással
  2018.01.14. Cukorbetegség
  A makro-tápanyagok arányával és ezeknek az érrendszeri betegségekre és a halálozásra gyakorolt hatásaival foglalkozott az előző referátumunk a PURE vizsgálat kapcsán. A vizsgálat körülményeit nem ismételjük meg, viszont ugyanazon személyeknél a fő tápanyagok fogyasztása mellett kérdőíves felméréssel rögzítették a gyümölcs, zöldség-főzelék és hüvelyes fogyasztásukat is. A vizsgáltak átlagosan naponta 3,9 adag ilyen típusú ételt fogyasztottak.
 • Egy amerikai 1-es típusú cukorbeteg (mérvadó) véleménye a diétáról
  2018.01.11. Cukorbetegség
  Adam Brown egy USA-ban élő 1-es típusú cukorbeteg férfi, aki amellett, hogy optimálisan kezeli önmagát, mindent megtesz azért, hogy a legkorszerűbb kezelési lehetőségek és ismeretek a cukorbetegek minél szélesebb köréhez eljussanak. Saját tapasztalatai alapján kialakult véleményét rendszeresen közzé teszi a diaTribe® honlapján. Most ebből idézzük véleményét a diétával kapcsolatban.
 • Minél több kávét fogyasztunk, annál tovább élünk. Biztos?
  2018.01.08. Cukorbetegség
  Korábban is számos tanulmány megjelent a kávéfogyasztás egészségre gyakorolt hatásairól. Szinte mindegyik kedvező hatásról számolt be, köztük arról, hogy csökkenti a 2-es típusú diabétesz kockázatát.
 • Elhíznak a gyermekeink az elektronikus eszközök miatt?
  2017.12.04. Cukorbetegség
  Az Egészségügyi Világszervezet legújabb tanulmányában arra figyelmeztet, hogy drasztikus növekedésnek indult a gyermekkori elhízás Európa-szerte, így súlyos következménnyel számolhatnak azok a szülők, akik elektronikus eszközökkel kényeztetik gyermekeiket.
 • A diabéteszes lábfekélyek valódi következményei
  2017.12.01. Cukorbetegség
  Azt eddig is tudtuk, hogy a cukorbetegek talpán kialakult fekélyek kórjóslata rossz. Ez több tényezőre vezethető vissza: a betegek sokszor későn fordulnak szakemberhez, nem mindig részesülnek megfelelő ellátásban, itt elsősorban a tehermentesítő ortézisekkel történő ellátásra gondolva, ha pedig mégis mindent megkapnak a szakemberektől és a gyógyászati eszköz forgalmazóktól, a betegek sokszor nem viselik folyamatosan a talpi fekély begyógyulásának feltételét képező lábbelit.
 • Harc a cukorbetegség ellen: egyre több fiatal nő érintett!
  2017.11.07. Általános
  Hazánkban több mint 400 ezer cukorbeteg nő él, számuk folyamatosan emelkedik. Ráadásul a betegség egyre több fiatal nőt érint, a statisztikák szerint öt diabéteszes nő közül kettő még termékeny korú. Szintén a nőket érintő súlyos tény, hogy hétből egy születés terhességi cukorbetegséggel társul, és a terhesség során jelentkező cukorbetegség esetén a nők mintegy felénél alakul ki a későbbiekben 2-es típusú cukorbetegség – hangzott el a Magyar DiabetesTársaság és legfontosabb partnerei közös sajtótájékoztatóján, melyet az idei Diabetes Világnap alkalmából tartottak a Semmelweis Egyetem I. Sz. Belgyógyászati Klinikájának tantermében.