Bejelentkezés

Elfelejtettem a jelszavam

Regisztráció

Regisztráljon, iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy a későbbiekben információkat küldhessünk Önnek rendez­vényeinkről, akcióinkról, újdonságainkról!

Regisztráció

Termék
Regisztráció

Ne felejtse el regisztrálni a készülékét!

Termékregisztráció

Szakembereknek

Információk és regisztráció cukorbetegek kezelésében résztvevő szakemberek számára

Szakembereknek

Hírek

 • Frissítettük a Dcont® Adatfeltöltő programot
  2018.11.08. Általános
  A frissítést követően egyszerűbbé válik az Adatfeltöltő program és a megfelelő driverek telepítése és frissítése Windows XP rendszereken is.
 • A teaivás és az egészség
  2019.02.21. Cukorbetegség
  A tea valószínűleg az első főzött ital, mely Kínávan Kr.e. 2700 körül terjedt el és a víz után a legrégibb és legnagyobb mennyiségben fogyasztott ital a világon. Tudományos nevén a Camellia sinensis egy örökzöld bokor fényes, világoszöld levelekkel, erős illatú virággal és barnás zöld magvas gyümölccsel.
 • A kevés alvás klinkailag nem kimutatható érelmeszesedést eredményezhet
  2019.02.20. Cukorbetegség
  Közismert, hogy a felnőtteknek legalább napi 6 órát szükséges alvással tölteni. A legtöbb ember számára az ideális a 8 óra alvás.
 • A diabetes okozta distressz
  2019.02.15. Cukorbetegség
  A Medscape egyik januári számában egy kaliforniai háziorvos Jay Shubrook készített interjút William H. Polonsky-val, a San-Diego-i Behavioral Diabetes Institute vezetőjével. A téma a diabétesszel igen gyakran együtt járó stresszállapot, a distressz volt.
 • A prediabétesz korai felfedezése csökkentheti a szív-érrendszeri megbetegedések kockázatát
  2019.02.11. Cukorbetegség
  Egy vizsgálat szerint a 2-es típusú diabétesz nem 10, hanem 20 évvel a tényleges diagnosztizálása előtt kezdődik és így a prediabéteszes állapot akár 20 éven keresztül is fennállhat.
 • A vegán diéta gyulladáscsökkentő hatása
  2019.02.07. Cukorbetegség
  Amikor egészséges diétákról beszélünk, értékelésüknél számos szempont merül fel: milyen hatással vannak a hosszú távú egészségre, különös tekintettel a szív-érrendszer betegségeire, mennyire segítik a testsúly megtartását, esetleg csökkentését, diabéteszben milyen a vércukorra és a HbA1c szintre kifejtett hatásuk. Ami a különféle vegetáriánus diétákat, különösen az abszolút vegán étrendet illeti, a vizsgálatok eredményei meglehetősen szórnak
 • Titokban tartani a diabéteszt vagy nem?
  2019.02.01. Cukorbetegség
  A cukorbetegségüket nagyon sokan igyekeznek mások elől eltitkolni. Számosan ezt családjuk vagy barátaik hatására teszik, mert úgy vélik, hogy a titkolózás megóvja őket a munkahelyi és társaságbeli diszkriminációtól. Mások nem szeretnék, hogy másoktól „különbözzenek”. Ismét mások személyes szabadságukat igyekeznek óvni diabéteszük eltitkolásával. Az Egyesült Államokban sajnos nagyon sokan félnek attól, hogy az egészségbiztosításuk költségei megnőnek és elveszítik a korábbi kedvezményeiket.
 • A vegetáriánus és vegán étrend és a diabétesz kockázata
  2019.01.23. Cukorbetegség
  A vegetáriánus étrend igen régi étkezési mód, melynek több válfaja van. Vannak kizárólag növényi eredetű élelmiszereket fogyasztók, ezt a típusú étrendet tekintjük vegánnak, vannak akik húst nem, de tejet és tojást beillesztenek az étkezésükbe, ez a lakto-ovo-vegetáriánus étrend, vannak, akik a növényi eredetű étkezésüket időnként halfogyasztással egészítik ki, ez a pesco-vegetarianus étrend és végül létezik egy olyan étrend forma, melynél a növényi eredetű táplálékok mellett időnként fogyasztanak húst is, amit semi-vegetáriánus étrendnek nevezünk.
 • A bélrendszer és az agy kapcsolata a legújabb kutatási eredmények függvényében
  2019.01.14. Cukorbetegség
  Magazinunk korábbi számaiban beszámoltunk egy korábban nem ismert kapcsolatrendszerről, mely a bél, a bélbaktériumok és az agy között áll fenn, ez az ún. bél-agy tengely. Ennek értelmében adatok állnak rendelkezésre a különböző táplálékok és az agyműködés összefüggéséről, részben a bélbaktériumok és az agy közötti kapcsolat révén.
 • Biztos helyen van az inzulin a hűtőszekrényekben?
  2019.01.03. Cukorbetegség
  Az inzulint a cukorbetegeknek a hűtőszekrényükben szükséges tárolniuk, ill. az éppen használt készítményeket magukkal hordják vagy zsebben, vagy táskában.
 • Ha a nők több vizet fogyasztanak, csökken a húgyúti fertőzések gyakorisága
  2018.12.29. Cukorbetegség
  A húgyúti fertőzések nőknél sokkal gyakoribbak, mint a férfiaknál. Ennek az oka az, hogy a női urethra, azaz a hólyagot a külvilággal összekötő vezeték csupán 3-5 cm hosszú – szemben a férfiak négyszer hosszabb urethrájával – és ezért a különböző baktériumok, elsősorban a coli bacillus, sokkal könnyebben feljutnak a vízhólyagba és ott gyulladást okoznak