Bejelentkezés

Elfelejtettem a jelszavam

Regisztráció

Regisztráljon, iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy a későbbiekben információkat küldhessünk Önnek rendez­vényeinkről, akcióinkról, újdonságainkról!

Regisztráció

Termék
Regisztráció

Ne felejtse el regisztrálni a készülékét!

Termékregisztráció

Szakembereknek

Információk és regisztráció cukorbetegek kezelésében résztvevő szakemberek számára

Szakembereknek

Hírek

 • Frissítettük a Dcont® Adatfeltöltő programot
  2018.11.08. Általános
  A frissítést követően egyszerűbbé válik az Adatfeltöltő program és a megfelelő driverek telepítése és frissítése Windows XP rendszereken is.
 • Még a minimális fizikai aktivitás is csökkenti a halálozást
  2019.06.13. Cukorbetegség
  Általában azt szoktuk javasolni cukorbetegeinknek, de általában minden mozgásra képes személynek, hogy naponta legalább 30-45 percet töltsön is közepes intenzitású mozgással, ha másra nincs lehetősége, 5 km/ó sebességgel történő gyaloglással.
 • Az időskorról alkotott makacs tévhiteink
  2019.06.09. Cukorbetegség
  Dr. Rajna Péter hangsúlyozva az idős népesség létszámának folyamatos növekedését, röviden bemutatja a technikai-informatikai fejlődésnek az idősekre gyakorolt negatív hatásait.
 • A különböző intenzitású fizikai aktivitások hatása a vércukor szintekre 1-es típusú diabéteszben
  2019.06.06. Általános
  A magas intenzitású fizikai aktivitás, mely alatt 80% fölötti oxigén felvételt és több mint 10 percen át tartó mozgást értünk, teljesen másként hat a vércukor szintekre, mint a közepes intenzitású fizikai aktivitás 1-es típusú diabéteszben. Míg az előbbi esetében emelkednek, addig az utóbbinál csökkennek a vércukor szintek.
 • A férfi terméketlenség megállíthatatlan járványa
  2019.06.03. Cukorbetegség
  Bár a meddőséget sokan még ma is a nő hibájának tekintik, valójában a fejlett világban évtizedek óta drasztikus mértékben csökken az egyébként egészségesnek tartott férfiak átlagos spermaszáma – vagyis a megtermékenyítő képességük. Senki nem tudja ennek pontos okát, senki nem tudja, hogy megfordul-e valaha a trend, és senki nem ismeri a lassan krízissé fajuló helyzet gyógymódját.
 • Megfelelő terápiával akár heteken belül gyógyítható a pánikbetegség
  2019.06.01. Cukorbetegség
  Szapora szívverés, izzadás, remegés, zsibbadás, légszomj, mellkasi fájdalom, szédülés: egyebek mellett ezek a szorongásos mentális zavarok csoportjába tartozó, úgynevezett pánikbetegség tünetei – hívta fel a figyelmet Dr. Purebl György.
 • Koplaló napokkal váltakozó csökkentett kalóriatartalmú étrend a leghatásosabb
  2019.04.30. Cukorbetegség
  Se szeri se száma a különböző diétás ajánlásoknak, melyek mind a testsúlyfelesleg lefaragását célozzák. Erre nálunk nagyon is szükség van a hatmillió súlyfelesleggel rendelkező/elhízott ember országában.
 • Az 1-es típusú diabéteszes gyerekek iskolai tanulási teljesítménye Dániában
  2019.04.28. Cukorbetegség
  Eddig még nem vizsgálták egzakt körülmények között a cukorbeteg gyerekek iskolai tanulási teljesítményét
 • Először kezeltek génterápiával makuladegenerációt
  2019.04.25. Cukorbetegség
  Először kezelték génterápiával a leggyakrabban látásromlást és vakságot okozó szembetegséget, az időskori makuladegenerációt - számolt be róla a BBC News. Az Oxfordi Egyetem tudósai a szintetikus gént egy idős helyi lakos szemfenekébe fecskendezték, hogy megakadályozzák a további retinasejtek elhalását. Ez az első eljárás, amely az életkorral összefüggő makuladegeneráció (AMD) genetikai okát gyógyítja.
 • A serdülők kannabisz használatának következményei a korai felnőttkorban
  2019.04.22. Cukorbetegség
  Egyre több helyen engedélyezik a marihuána használatát, sok helyütt kedvező egészség-hatást állítva róla.
 • A rendszeres fizikai aktivitás csökkenti a cukorbetegek halálozását
  2019.04.18. Cukorbetegség
  A mozgásszegény életmód és a kalóriadús, egészségtelen táplálkozás vezet a 2-es típusú diabéteszhez és ugyanezen okokból következnek be a szív-érrendszeri, gyakran halálos megbetegedések. Az eddig is ismert volt, hogy a betegek fittségi állapotának növelése mindezen folyamatokat kedvezően befolyásolja.