Bejelentkezés

Elfelejtettem a jelszavam

Regisztráció

Regisztráljon, iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy a későbbiekben információkat küldhessünk Önnek rendez­vényeinkről, akcióinkról, újdonságainkról!

Regisztráció

Termék
Regisztráció

Ne felejtse el regisztrálni a készülékét!

Termékregisztráció

Szakembereknek

Információk és regisztráció cukorbetegek kezelésében résztvevő szakemberek számára

Szakembereknek

Hírek

 • Dcont® eNAPLÓ – tartsuk a kapcsolatot orvosunkkal távolról a távmonitorozás segítségével!
  2020.04.17. Általános
  A koronavírus-járvány következtében kialakult rendkívüli helyzet mindannyiunkat próba elé állít, saját egészségünk és környezetünk védelmében is fontos minimálisra szorítani a társas érintkezéseink számát.
 • Rólunk írták - Minden eddiginél pontosabb vércukormérőt fejlesztettek Magyarországon
  2019.12.13. Általános
  Minden eddiginél pontosabb, telemedicinás rendszerrel kompatibilis vércukormérő készüléket dobott piacra egy családi tulajdonban lévő magyar cég, a 77 Elektronika Kft. Az eNapló telemedicinás felületen a beteg vagy kezelőorvosa beállíthatja, hogy mikor esedékes a következő mérés, melyre az új vércukormérő rendszer hangjelzéssel figyelmeztet
 • A hőség és a diabétesz: veszélyes kombináció
  2019.08.05. Cukorbetegség
  A napjainkban az északi féltekén egyre gyakoribb – és a jövőben várhatóan még gyakrabban előforduló – hőség komoly veszélyforrás a cukorbetegek számára. Többek között azért is, mivel befolyásolja a vércukor szintjét.
 • Még a minimális fizikai aktivitás is csökkenti a halálozást
  2019.06.13. Cukorbetegség
  Általában azt szoktuk javasolni cukorbetegeinknek, de általában minden mozgásra képes személynek, hogy naponta legalább 30-45 percet töltsön is közepes intenzitású mozgással, ha másra nincs lehetősége, 5 km/ó sebességgel történő gyaloglással.
 • Az időskorról alkotott makacs tévhiteink
  2019.06.09. Cukorbetegség
  Dr. Rajna Péter hangsúlyozva az idős népesség létszámának folyamatos növekedését, röviden bemutatja a technikai-informatikai fejlődésnek az idősekre gyakorolt negatív hatásait.
 • A különböző intenzitású fizikai aktivitások hatása a vércukor szintekre 1-es típusú diabéteszben
  2019.06.06. Cukorbetegség
  A magas intenzitású fizikai aktivitás, mely alatt 80% fölötti oxigén felvételt és több mint 10 percen át tartó mozgást értünk, teljesen másként hat a vércukor szintekre, mint a közepes intenzitású fizikai aktivitás 1-es típusú diabéteszben. Míg az előbbi esetében emelkednek, addig az utóbbinál csökkennek a vércukor szintek.
 • A férfi terméketlenség megállíthatatlan járványa
  2019.06.03. Cukorbetegség
  Bár a meddőséget sokan még ma is a nő hibájának tekintik, valójában a fejlett világban évtizedek óta drasztikus mértékben csökken az egyébként egészségesnek tartott férfiak átlagos spermaszáma – vagyis a megtermékenyítő képességük. Senki nem tudja ennek pontos okát, senki nem tudja, hogy megfordul-e valaha a trend, és senki nem ismeri a lassan krízissé fajuló helyzet gyógymódját.
 • Cukorbetegség esetén is járhat adókedvezmény
  2015.04.22. Általános
  Magánszemélyek személyi jövedelemadó bevallásának határideje 2015. május 20. Súlyos fogyatékosságnak minősülő betegségek, köztük a cukorbetegség bizonyos formái adókedvezményre jogosíthatnak, mely mértéke havonta az adóév első napján érvényes minimálbér 5 százalékának megfelelő összeg, mely 2014-ben 5075 Ft. Az adókedvezmény visszamenőlegesen 5 adóévre személyi jövedelemadó bevallás önellenőrzése útján érvényesíthető.
 • DiaEuro mérleg: Európa-bajnoki ARANY, EZÜST, ??? Jelentkezz, és folytasd a sort a kolozsvári futsal Európa-bajnokságon!
  2015.03.27. Általános
  A 2013-ban arany-, tavaly pedig ezüstérmet szerző magyar cukorbeteg futsal-válogatott ismét várja cukorbeteg sportolók jelentkezését a nemzeti csapatba. A március 29-i válogatón résztvevő legkiválóbb játékosokból áll majd össze az idei válogatott, közülük tízen képviselik majd Magyarországot 2015. július 19-26. között a kolozsvári Európa-bajnokságon. A DiaEuro célja, hogy felhívja a figyelmet: megfelelő terápiával, gyakori vércukorméréssel és aktív testmozgással cukorbetegen is lehet teljes életet élni.
 • A 77 Elektronika Kft. pályázata a 2015. évi cukorbeteg gyermektáborok támogatására
  2015.03.24. Általános
  A 77 Elektronika Kft. pályázatának célja a cukorbeteg gyermekek részére szervezett gyermektáborok támogatása. Jelen pályázati kiírás hozzá kíván járulni a 2015. évi nyári táborok sikeres megszervezéséhez és megvalósításához, valamint a cukorbeteg gyermekek edukációjának erősítéséhez.
 • Indul az okos vércukormérők korszaka
  2015.03.11. Általános
  Budapest, 2015. március 11. – Közel klinikai laboratóriumi pontosságú vércukormérést tesznek lehetővé az otthoni önellenőrzés során a száz százalékban hazai tulajdonú 77 Elektronika Kft. legújabb fejlesztésű vércukormérő rendszerei. A magyar high-tech vállalat által fejlesztett vércukormérők pontossága már most megfelel a 2016-tól Magyarországon is életbe lépő szigorított nemzetközi szabványnak, így például az újszülött csecsemőkre jellemző magas hematokrit érték mellett is pontos eredményt adnak. A készülékek emellett a tárolt adatok alapján képesek kiszámolni és jelezni a betegnek, hogy megnőtt az esélye az alacsony vércukorszintből fakadó roham kialakulására.