Bejelentkezés

Elfelejtettem a jelszavam

Regisztráció

Regisztráljon, iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy a későbbiekben információkat küldhessünk Önnek rendez­vényeinkről, akcióinkról, újdonságainkról!

Regisztráció

Termék
Regisztráció

Ne felejtse el regisztrálni a készülékét!

Termékregisztráció

Szakembereknek

Információk és regisztráció cukorbetegek kezelésében résztvevő szakemberek számára

Szakembereknek

Hírek

 • Diabétesz Világnapi pályázat
  2017.09.18. Általános
  A 77 Elektronika Kft. pályázatot hirdet cukorbeteg szervezetek támogatására. Jelen pályázati kiírás célja hozzájárulni a 2017. évi Diabétesz Világnaphoz (nov. 14.) kapcsolódó rendezvények sikeres megszervezéséhez és megvalósításához.
 • A telemedicinális (távolból irányított) életmód változtatás hatása régóta fennálló 2-es típusú cukorbetegségben
  2017.08.18. Cukorbetegség
  Frissen diagnosztizált 2-es típusú cukorbetegségben hangsúlyosan az első terápiás lépés az életmódváltás, a beteg figyelmének felhívása étkezésének módosítására és lehetőség szerint több testmozgás végzésére. Német diabetológusok arra voltak kíváncsiak, hogy a korszerű telemedicina igénybe vételével vajon képesek-e életmód változtatásra rávenni a már sok év óta 2-es típusú és nem kielégítő anyagcsere állapottal rendelkező cukorbetegeket.
 • Zsinórban negyedszer EB-ezüstérmes a magyar DiaEuro válogatott
  2017.07.23. Általános
  A döntőben a horvátokkal már nem bírt el, így ezüstéremmel zárta a Bukarestben megrendezett DiaEuro futsal Európa-bajnokságot a magyar csapat. A Hevesi Tamás vezette válogatott ismét bizonyította, hogy cukorbetegen is kimagasló sportteljesítményeket lehet elérni.
 • A magyar csapatot ismét a döntőbe várják a DiaEuro futsal Európa-bajnokságon
  2017.07.11. Általános
  A magyar cukorbeteg válogatott az elmúlt négy évben mindig a döntőben végzett a DiaEuro futsal Európa-bajnokságon, habár idő közben megduplázódott a bajnokságon induló csapatok száma. Idén is esélyesek vagyunk, akár a győzelemre is. Ezzel az elvárással kell megküzdenie a Hevesi Tamás vezette magyar DiaEuro válogatottnak. 2017. július 16. és 23. között Bukarestben kell ismét bizonyítaniuk.
 • A betegoktatás fontosabb, mint az, hogy ICT-vel vagy inzulinpumpával kezeli magát a beteg
  2017.06.17. Cukorbetegség
  Három évtizede hangsúlyozzuk a betegoktatás elsődleges szerepét elsősorban 1-es típusú cukorbetegek kezelésénél. Egy új nagyszabású Nagy-britanniai vizsgálat ezt újólag igazolta.
 • A gyermekkori elhízás megnégyszerezi a 2-es típusú diabétesz kockázatát
  2017.06.14. Cukorbetegség
  Eddig is számos adat állt rendelkezésre a gyermekkorban fellépő 2-es típusú diabétesz gyakoriságának emelkedésére. Az Egyesült Államokban a legutóbbi adatok szerint a tizenéves korban fellépő 2-es típusú cukorbetegség megkétszereződött.
 • Egy paleoantropológus a kőkorszaki étrendről
  2017.06.10. Cukorbetegség
  Az emberek már évezredek óta vitatkoznak a természetes étrendről, amit gyakran az erkölcs köntösébe bújtatnak, miszerint morális-e más állatot megennünk. Az oroszlánnak nincs választása, ám nekünk van.
 • A testmozgás javítja az idősek felfogóképességét
  2017.06.06. Cukorbetegség
  A rendszeres testmozgás valóban mindenre jó, de egy új keletű, több vizsgálat eredményét összegző, ún. meta-analízis szerint, középkorúak és idősebb felfogó készségét, mentális állapotát is javítja.
 • Az étrend hatása a diabétesz kockázatára
  2017.06.02. Cukorbetegség
  Az Egyesült Államokban évente 1,4 millió személynél diagnosztizálják a cukorbetegséget, melynek költségvonzata 2012-ben 245 milliárd USA dollárt tett ki és a hetedik leggyakoribb halálozási okká lépett elő. Ezen statisztikák javításának egyetlen módja a megelőzés lehet és arra kellene rávenni a lakosság széles tömegeit, hogy minél többet sportoljanak és rostban, gyümölcsökben, zöldség- és főzelékfélékben gazdag, elegendő fehérjét tartalmazó, zsírszegény étrenden legyenek.
 • Milyen gyakoriak az alvás problémák diabéteszben?
  2017.05.29. Cukorbetegség
  Mindenki szeret jól aludni, de legtöbbünk esetében ez sokszor nem sikerül. Az éjjeli felébredések és a visszaalvás nehézségei komolyan megterhelik napjainkat és hosszabb távon veszélyeztetik egészségünket is.
 • Elhízott kismamáknál kifejezetten ajánlott a fokozott testmozgás
  2017.05.19. Cukorbetegség
  Történelmileg úgy alakult, hogy terhesség alatt a kismamákat eltanácsolták mindenfajta sportolástól, fokozott fizikai aktivitástól, ugyanakkor az volt a közvélekedés, hogy mivel „kettő helyett kell ennie”, fokozni kell a kalória-felvételt. Ennek következtében normális testsúlyú nők esetében is gyakran előfordult, hogy a terhesség alatti kívánatos maximum 10 kg-os testsúlygyarapodás helyett súlyuk akár 15-20 kg-mal is megnőtt a szülés időpontjára. Kövér kismamák esetében pedig ez a 15-20 kg-os súlygyarapodás mindennapossá vált.