Bejelentkezés

Elfelejtettem a jelszavam

Regisztráció

Regisztráljon, iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy a későbbiekben információkat küldhessünk Önnek rendez­vényeinkről, akcióinkról, újdonságainkról!

Regisztráció

Termék
Regisztráció

Ne felejtse el regisztrálni a készülékét!

Termékregisztráció

Szakembereknek

Információk és regisztráció cukorbetegek kezelésében résztvevő szakemberek számára

Szakembereknek

Hírek

 • A gyermekkori túlsúly változása és a fenőttkori 2-es típusú diabétesz kapcsolata
  2018.05.16. Cukorbetegség
  Ismert, hogy a gyermekkori testsúlyfelesleg növeli a felnőttkori 2-es típusú diabétesz kifejlődésének kockázatát. Egy új dán klinikai vizsgálatban azt elemezték, hogy ha a serdülők súlyfeleslegét megszüntették, ez milyen hatással lesz az élet későbbi szakaszában a diabétesz kialakulására.
 • Az étrend összetétele befolyásolhatja a manopauza időpontját
  2018.05.11. Cukorbetegség
  A menopauza, a menstruáció végleges megszünésének időpontja, a nők életében fontos tényező, mivel ha korábban jelentkezik, megrövidül a termékenységi periódus és előbb lépnek fel a menopauzával együtt járó kellemetlen tünetek is.
 • Aktívan nem sportolnak, de azért mozognak a magyarok
  2018.05.06. Cukorbetegség
  A magyarok több mint fele egyáltalán nem mozog, derült ki az Eurobarométer legfrissebb felméréséből. Honfitársaink 53 százaléka semmilyen testmozgást nem végez, ez az arány 9 százalékkal több, mint öt évvel ezelőtt – derül ki az Eurobarometer most közölt felméréséből.
 • A hasi zsírlerakódás károsabb
  2018.04.30. Cukorbetegség
  A haskörfogat növekedése és a derék-csípő hányados magas értéke a szívbetegségek nagyobb kockázatát jelzi - különösen nőkben.
 • A bőrelváltozások és a diéta
  2018.04.26. Cukorbetegség
  Egyre több tudományos adat támasztja alá azt a nézetet, mely szerint az étrendnek szerepe lehet bizonyos bőrelváltozások létrejöttében, illetve gyógyításában. Bizonyos élelmiszerek fokozzák az acne (pattanás), az atópiás dermatitis, a bőr-öregedés, a psoriasis és a rosacea kockázatát, mások viszont képesek ezeket előnyösen befolyásolni.
 • Javaslat a felnőtt korban fellépő cukorbetegség klinikai és genetikai alapon történő új felosztására
  2018.03.28. Cukorbetegség
  A felnőtt korban kezdődő diabéteszt eddig két típusra osztották: 1-es és 2-es típusú cukorbetegségre.
 • Cukorbetegség esetén is járhat adókedvezmény
  2018.03.27. Általános
  Magánszemélyek személyi jövedelemadó bevallásának határideje 2018. május 22. Súlyos fogyatékosságnak minősülő betegségek, köztük a cukorbetegség bizonyos formái adókedvezményre jogosíthatnak, mely mértéke havonta az adóév első napján érvényes minimálbér 5 százalékának megfelelő összeg, azaz 2018-ban 6900 forint havonta.
 • Teljes életet lehet élni – Interjú a magyar cukorbetegek futsalválogatottjának képviselőivel
  2018.03.20. Általános
  Cukorbetegként is jelentős sportsikereket lehet elérni, hisz kellő odafigyeléssel a diabetesre speciális állapotként, nem pedig betegségként kell tekinteni – derült ki a magyar cukorbetegek futsalválogatottjának képviselőivel, Földvári Dániel csapatkapitánnyal és Nagy Roland játékossal készült interjúból. A Vércukormérésben ITTHON vagyunk! című, a XXII. Dunántúli Diabetes Hétvége keretein belül megrendezett tudományos szimpóziumon az 1-es típusú diabeteses sportolókkal dr. Havasi Anett, a válogatott orvosa beszélgetett.
 • A tojásfogyasztás, a szív-érrendszeri megbetegedések és a 2-es típusú diabétesz kapcsolata
  2018.01.28. Cukorbetegség
  A tojás tápanyagokban igen gazdag, bőségesen tartalmaz az ember számára fontos (esszenciális) zsír- és aminósavakat, viszont egyúttal a koleszterint legnagyobb mennyiségben tartalmazó táplálékunk.
 • Ha a feleség kövér, nagyobb a veszélye annak, hogy az idős férj diabéteszessé váljon
  2018.01.24. Cukorbetegség
  Eddig is jól ismert volt, hogy a családban előforduló diabétesz növeli a 2-es típusú cukorbetegség veszélyét. Azt viszont még nem vizsgálták, hogy a családi környezet milyen hatással lehet ugyanerre.
 • A testmozgás erős gyulladás ellenes hatású
  2018.01.21. Cukorbetegség
  Számos idült megbetegedésben, így a 2-es típusú diabéteszben és a szív-érrendszeri megbetegedésekben mindig fennállnak a gyulladásos tényezők (IL-1b, TNF-a). Egy frissen megjelent tudományos közlemény azt vizsgálta, hogy ezen krónikus állapotokban végzett rendszeres testmozgás miképpen hat a fenti gyulladásos tényezőkre és ezáltal az idült megbetegedésekre.