Bejelentkezés

Elfelejtettem a jelszavam

Regisztráció

Regisztráljon, iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy a későbbiekben információkat küldhessünk Önnek rendez­vényeinkről, akcióinkról, újdonságainkról!

Regisztráció

Termék
Regisztráció

Ne felejtse el regisztrálni a készülékét!

Termékregisztráció

Szakembereknek

Információk és regisztráció cukorbetegek kezelésében résztvevő szakemberek számára

Szakembereknek

Hírek

 • Frissítettük a Dcont® Adatfeltöltő programot
  2018.11.08. Általános
  A frissítést követően egyszerűbbé válik az Adatfeltöltő program és a megfelelő driverek telepítése és frissítése Windows XP rendszereken is.
 • Koplaló napokkal váltakozó csökkentett kalóriatartalmú étrend a leghatásosabb
  2019.04.30. Cukorbetegség
  Se szeri se száma a különböző diétás ajánlásoknak, melyek mind a testsúlyfelesleg lefaragását célozzák. Erre nálunk nagyon is szükség van a hatmillió súlyfelesleggel rendelkező/elhízott ember országában.
 • Az 1-es típusú diabéteszes gyerekek iskolai tanulási teljesítménye Dániában
  2019.04.28. Cukorbetegség
  Eddig még nem vizsgálták egzakt körülmények között a cukorbeteg gyerekek iskolai tanulási teljesítményét
 • Először kezeltek génterápiával makuladegenerációt
  2019.04.25. Cukorbetegség
  Először kezelték génterápiával a leggyakrabban látásromlást és vakságot okozó szembetegséget, az időskori makuladegenerációt - számolt be róla a BBC News. Az Oxfordi Egyetem tudósai a szintetikus gént egy idős helyi lakos szemfenekébe fecskendezték, hogy megakadályozzák a további retinasejtek elhalását. Ez az első eljárás, amely az életkorral összefüggő makuladegeneráció (AMD) genetikai okát gyógyítja.
 • A serdülők kannabisz használatának következményei a korai felnőttkorban
  2019.04.22. Cukorbetegség
  Egyre több helyen engedélyezik a marihuána használatát, sok helyütt kedvező egészség-hatást állítva róla.
 • A rendszeres fizikai aktivitás csökkenti a cukorbetegek halálozását
  2019.04.18. Cukorbetegség
  A mozgásszegény életmód és a kalóriadús, egészségtelen táplálkozás vezet a 2-es típusú diabéteszhez és ugyanezen okokból következnek be a szív-érrendszeri, gyakran halálos megbetegedések. Az eddig is ismert volt, hogy a betegek fittségi állapotának növelése mindezen folyamatokat kedvezően befolyásolja.
 • Melyikkel könnyebb leszokni: az e-cigarettával vagy nikotinpótló szer használatával?
  2019.04.16. Cukorbetegség
  Világszerte, így hazánkban is az egyik legnagyobb, egészséget veszélyeztető tényező a dohányzás. Igen sokféle próbálkozás látott napvilágot a dohányzásról való leszoktatásra, de eddig mindegyik csupán szerény sikert eredményezett. Az utóbbi évtizedben megjelent e-cigaretta alkalmazása is ezek közé tartozik.
 • A demencia és a bélbaktériumok kapcsolata
  2019.04.10. Cukorbetegség
  A bélbaktériumok számos kutatás szerint messzemenően befolyásolják az agyműködést és a szervezet számos szervének működését, pl. komoly szerepet játszanak az elhízásban és a Parkinson kórban.
 • Kapszulába zárt inzulininjekció
  2019.04.01. Cukorbetegség
  Szederméretű, injekciót tartalmazó kapszulát fejlesztettek ki amerikai tudósok, mely a gyomron át juttatja a vérbe az inzulint. A kapszula formáját a leopárdteknős páncélja ihlette.
 • Országos kutatás: a cukorbetegek fele méri naponta vércukorszintjét
  2019.03.01. Cukorbetegség
  1800 cukorbeteget kérdezett meg a Cukorbeteg Egyesületek Országos Szövetsége arról, hogy hogyan élik meg a betegségükkel kapcsolatos életmódváltást. Meglepő eredmények születtek.
 • A teaivás és az egészség
  2019.02.21. Cukorbetegség
  A tea valószínűleg az első főzött ital, mely Kínávan Kr.e. 2700 körül terjedt el és a víz után a legrégibb és legnagyobb mennyiségben fogyasztott ital a világon. Tudományos nevén a Camellia sinensis egy örökzöld bokor fényes, világoszöld levelekkel, erős illatú virággal és barnás zöld magvas gyümölccsel.