Bejelentkezés

Elfelejtettem a jelszavam

Regisztráció

Regisztráljon, iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy a későbbiekben információkat küldhessünk Önnek rendez­vényeinkről, akcióinkról, újdonságainkról!

Regisztráció

Termék
Regisztráció

Ne felejtse el regisztrálni a készülékét!

Termékregisztráció

Szakembereknek

Információk és regisztráció cukorbetegek kezelésében résztvevő szakemberek számára

Szakembereknek

Hírek

 • Frissítettük a Dcont Adatfeltöltő programot
  2018.09.17. Általános
  A problémamentes használat érdekében kérjük, feltétlenül frissítse számítógépén a Dcont® Adatfeltöltő programot a legfrissebb 2.8.0.0 verzióra!
 • Az egészséges életmódot folytató anyák gyermekei ritkábban híznak el
  2018.09.21. Cukorbetegség
  Jól ismert, hogy kövér anyák gyermekei nagy arányban szintén kövérek lesznek és nemcsak genetikai okokból, hanem a hasonló étkezésre-életvitelre visszavezethetően.
 • Újabb kísérlet az 1-es típusú diabétesz megelőzésére
  2018.09.15. Cukorbetegség
  Az 1-es típusú cukorbetegség kifejlődésének megelőzésére eddig számtalan kísérletet folytattak le, mind sikertelenül.
 • A genetikailag elhízásra hajlamos nők rendszeres fizikai aktivitással még a hetvenes éveikben is soványak maradhatnak
  2018.09.03. Cukorbetegség
  Számtalanszor hallom – főként idősebb nőbetegeimtől – hogy azért ilyen kövérek, mert a családjukban (anyai vagy apai ágon) mindenki hasonlóan kövér volt.
 • A vegetáriánus és félig vegetáriánus étrendek előnyei
  2018.08.18. Cukorbetegség
  A 2018 májusában Bécsben megrendezett Európai Obezitas Kongresszuson több előadás is foglalkozott a vegetáriánus vagy részben vegetáriánus diéták előnyeiről.
 • Három kívánság – mesebeli torta hozzáadott cukor nélkül
  2018.08.01. Általános
  A Nándori Cukrászda hozzáadott cukor nélkül készült édessége nyerte a Magyarország Cukormentes Tortája versenyt, amelyet az Egy Csepp Figyelem Alapítvány minden évben a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületével együtt hirdet meg. A „Három kívánság” torta győzelmét az Országházban jelentették be a Magyarország Tortájával és az augusztus 20-i ünnepi programok ismertetésével együtt. A Magyarország Tortája a „Komáromi kisleány” lett, melyet a Jánoska Cukrászda készített. A két győztes tortát a nagyközönség először augusztus 18-án, 19-én és 20-án, Budapesten, a Magyar Ízek Utcáján kóstolhatja meg.
 • Már patikákban is kaphatunk felvilágosítást a cukorbetegséggel kapcsolatban
  2018.07.10. Általános
  Országszerte 200 Alma Gyógyszertárban indítanak szűrőkampányt és helyeznek ki nyomtatott és elektronikus felvilágosító tartalmakat a cukorbetegséggel kapcsolatban. A 77 Elektronika Kft., kedvezményes feltételekkel biztosítja a programban résztvevők számára világszínvonalú Dcont® termékeit.
 • Tojást enni vagy nem? Ez a kérdés diabéteszben
  2018.07.02. Cukorbetegség
  Megfelelő összetételű egészséges táplálkozás keretében heti 6-10 db tojás elfogyasztása semmilyen egészségi hátrányt nem jelent cukorbetegeknek – vélik ausztrál kutatók.
 • Egy arany, négy ezüst – lesz újabb arany?
  2018.06.26. Általános
  Egy arany, négy ezüst a magyar csapat eddigi mérlege a DiaEuro futsal Európa-bajnokságon. Hevesi Tamás és cukorbeteg játékosokból álló válogatottja idén 2018. július 21–29. között Pozsonyban kísérelhetnek meg újra a dobogó legmagasabb fokára állni. Nem lesz könnyű dolguk, hiszen a bajnoksághoz idén először Anglia és Hollandia futsalválogatottja is csatlakozik.
 • Idén is számos programot indít az Egy Csepp Figyelem Alapítvány
  2018.06.25. Általános
  A már jól megszokott Egy Csepp Világnap és a Magyarország Cukormentes Tortája verseny mellett ingyenes szűrésekkel és oktatási programmal is készült az idei évre az Egy Csepp Figyelem Alapítvány
 • A gyermekkori túlsúly változása és a fenőttkori 2-es típusú diabétesz kapcsolata
  2018.05.16. Cukorbetegség
  Ismert, hogy a gyermekkori testsúlyfelesleg növeli a felnőttkori 2-es típusú diabétesz kifejlődésének kockázatát. Egy új dán klinikai vizsgálatban azt elemezték, hogy ha a serdülők súlyfeleslegét megszüntették, ez milyen hatással lesz az élet későbbi szakaszában a diabétesz kialakulására.