Bejelentkezés

Elfelejtettem a jelszavam

Regisztráció

Regisztráljon, iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy a későbbiekben információkat küldhessünk Önnek rendez­vényeinkről, akcióinkról, újdonságainkról!

Regisztráció

Termék
Regisztráció

Ne felejtse el regisztrálni a készülékét!

Termékregisztráció

Szakembereknek

Információk és regisztráció cukorbetegek kezelésében résztvevő szakemberek számára

Szakembereknek

Hírek

 • Frissítettük a Dcont® Adatfeltöltő programot
  2018.11.08. Általános
  A frissítést követően egyszerűbbé válik az Adatfeltöltő program és a megfelelő driverek telepítése és frissítése Windows XP rendszereken is.
 • Diabétesz világnap a Millenárison - 2018.11.11. Vasárnap
  2018.11.08. Általános
  Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány 2005-ben indította el ingyenes családi egészségnapját, melyen a népszerű fellépőkön kívül Egészség-talkshow-k, gyerekfoglalkozások, ugrálóvárak garantálják a jó hangulatot. A Nemzetközi Diabétesz Világnap alkalmából Egészségpiaccal, ingyenes szűrésekkel, szakmai előadásokkal, diabétesz sétával és tanácsadással is várjuk a látogatókat. A rendezvény főtámogatója a 77 Elektronika Kft.
 • A tejtermék fogyasztás növelése csökkenti a szív-érrendszeri kockázatot
  2018.10.31. Cukorbetegség
  A korábbi diétás ajánlások nem javasolták a bőségesebb tejtermék-fogyasztást és a magasabb zsírtartalmú tejek, joghurtok, sajtok és a vaj fogyasztásának korlátozására hívták fel a figyelmet, különös tekintettel ezen élelmiszerek magas telített zsírtartalmára.
 • Akkor igyunk vagy ne igyunk?
  2018.10.28. Cukorbetegség
  Jól ismert számok: hazánkban kb. 1 millió nagyivó és több százezer alkoholista él, ennek minden nem kívánatos következményével együtt.
 • Téli óraátállítás! Ne felejtse el frissíteni vércukormérő készüléke időbeállítását se!
  2018.10.27. Általános
  2018. október 28-án vasárnap hajnali 3 órakor kell 2 órára átállítanunk óráinkat.
 • A legtöbb kereskedelmi forgalomban lévő joghurt sok cukrot tartalmaz
  2018.10.25. Cukorbetegség
  A köztudatban az él, hogy a joghurt egészséges és igen alacsony cukortartalmú. Az Egyesült Királyságban megvizsgálták a szupermarketekben kapható joghurtokat – közel 900 fajtát – és ennek az ellenkezőjét tapasztalták.
 • OGTT-nél nem elegendő a 0 és 120 perces vércukor mérés
  2018.10.15. Cukorbetegség
  Manapság ha orális glukózterhelést (OGTT) végzünk, többnyire csak a 0 és 120 perces vércukor értékeket határoztatjuk meg. Eléggé közismert, hogy normális éhomi értékek mellett, ha a 120 perces 7,8-11,1 mmol/l között mozog, csökkent glukóz toleranciáról, (terhesség esetén már gestációs diabéteszről), 11,8 mmol/l felett pedig diabéteszről beszélünk.
 • Október a látás hónapja: évente 1000 ember veszíti el látását a diabétesz miatt
  2018.10.04. Cukorbetegség
  A diabéteszes retinopátia a cukorbetegség egyik legsúlyosabb szövődménye, amelynek hatására kóros elváltozások alakulnak ki a látóhártya kisereiben, ami látáskárosodáshoz és vaksághoz vezethet. A szövődmény egyik fő oka a rosszul beállított vércukorszint, ami megfelelő táplálkozással, rendszeres vércukorméréssel és testmozgással megelőzhető lenne.
 • Svéd kutatás: a tervezett fogamzás előtt 3 hónappal ajánlott a megfelelő vércukorszint beállítása
  2018.09.30. Cukorbetegség
  Az szerencsére mára közismert tény, hogy az 1-es típusú cukorbeteg nőknek terhességük előtt és alatt is maximálisan törekedni kell a vércukor minél alacsonyabb szinten való tartására. A hölgyeknek lehetőség szerint 6% körüli vagy ez alatti HbA1c szint elérése ajánlott. Mindezt most svéd kutatók statisztikákkal is alátámasztottak.
 • A multivitamin készítmények nem javítják a szív-érrendszeri halálozást
  2018.09.26. Cukorbetegség
  A lakosság körében rendkívül magas a multivitamin készítményeket rendszeresen szedők aránya.
 • Elhízás - a genetika nem minden, az egészséges életvitel annál inkább
  2018.09.24. Cukorbetegség
  Sokszor lehet hallani, hogy azért túlsúlyos valaki, mert a családjukban, anyai vagy apai ágon mindenki hasonlóan kövér volt. Ezt azonban most két újabb kutatás is cáfolta.