Bejelentkezés

Elfelejtettem a jelszavam

Regisztráció

Regisztráljon, iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy a későbbiekben információkat küldhessünk Önnek rendez­vényeinkről, akcióinkról, újdonságainkról!

Regisztráció

Termék
Regisztráció

Ne felejtse el regisztrálni a készülékét!

Termékregisztráció

Szakembereknek

Információk és regisztráció cukorbetegek kezelésében résztvevő szakemberek számára

Szakembereknek

Hírek

 • Magyarul „beszélő” vércukormérő segíti a látássérült diabéteszes betegeket
  2017.05.16. Általános
  A betegekkel szóban, magyarul kommunikáló vércukormérő rendszert fejlesztett a száz százalékban hazai tulajdonú 77 Elektronika Kft. A készülék annak a több mint 32 ezer vak, vagy súlyosan látássérült magyar cukorbetegnek jelent segítséget, akik a napi többszöri vércukormérés során önállóan nem képesek leolvasni a készülék által kijelzett mérési értékeket. Pedig ettől akár az életük is függhet.
 • A betegoktatás fontosabb, mint az, hogy ICT-vel vagy inzulinpumpával kezeli magát a beteg
  2017.06.17. Cukorbetegség
  Három évtizede hangsúlyozzuk a betegoktatás elsődleges szerepét elsősorban 1-es típusú cukorbetegek kezelésénél. Egy új nagyszabású Nagy-britanniai vizsgálat ezt újólag igazolta.
 • A gyermekkori elhízás megnégyszerezi a 2-es típusú diabétesz kockázatát
  2017.06.14. Cukorbetegség
  Eddig is számos adat állt rendelkezésre a gyermekkorban fellépő 2-es típusú diabétesz gyakoriságának emelkedésére. Az Egyesült Államokban a legutóbbi adatok szerint a tizenéves korban fellépő 2-es típusú cukorbetegség megkétszereződött.
 • Egy paleoantropológus a kőkorszaki étrendről
  2017.06.10. Cukorbetegség
  Az emberek már évezredek óta vitatkoznak a természetes étrendről, amit gyakran az erkölcs köntösébe bújtatnak, miszerint morális-e más állatot megennünk. Az oroszlánnak nincs választása, ám nekünk van.
 • A testmozgás javítja az idősek felfogóképességét
  2017.06.06. Cukorbetegség
  A rendszeres testmozgás valóban mindenre jó, de egy új keletű, több vizsgálat eredményét összegző, ún. meta-analízis szerint, középkorúak és idősebb felfogó készségét, mentális állapotát is javítja.
 • Az étrend hatása a diabétesz kockázatára
  2017.06.02. Cukorbetegség
  Az Egyesült Államokban évente 1,4 millió személynél diagnosztizálják a cukorbetegséget, melynek költségvonzata 2012-ben 245 milliárd USA dollárt tett ki és a hetedik leggyakoribb halálozási okká lépett elő. Ezen statisztikák javításának egyetlen módja a megelőzés lehet és arra kellene rávenni a lakosság széles tömegeit, hogy minél többet sportoljanak és rostban, gyümölcsökben, zöldség- és főzelékfélékben gazdag, elegendő fehérjét tartalmazó, zsírszegény étrenden legyenek.
 • Milyen gyakoriak az alvás problémák diabéteszben?
  2017.05.29. Cukorbetegség
  Mindenki szeret jól aludni, de legtöbbünk esetében ez sokszor nem sikerül. Az éjjeli felébredések és a visszaalvás nehézségei komolyan megterhelik napjainkat és hosszabb távon veszélyeztetik egészségünket is.
 • Elhízott kismamáknál kifejezetten ajánlott a fokozott testmozgás
  2017.05.19. Cukorbetegség
  Történelmileg úgy alakult, hogy terhesség alatt a kismamákat eltanácsolták mindenfajta sportolástól, fokozott fizikai aktivitástól, ugyanakkor az volt a közvélekedés, hogy mivel „kettő helyett kell ennie”, fokozni kell a kalória-felvételt. Ennek következtében normális testsúlyú nők esetében is gyakran előfordult, hogy a terhesség alatti kívánatos maximum 10 kg-os testsúlygyarapodás helyett súlyuk akár 15-20 kg-mal is megnőtt a szülés időpontjára. Kövér kismamák esetében pedig ez a 15-20 kg-os súlygyarapodás mindennapossá vált.
 • Fogágy gyulladás és diabétesz
  2017.05.16. Cukorbetegség
  A diabétesz olyan, folyamatosan növekvő egészségügyi probléma, mely többirányú negatív hatással bír a szervezetre. Ezek egyike a szájüregi gyulladásos folyamatok, melyek már prediabéteszben is fennállhatnak és mely által a fogorvosok akár diabétesz irányú szűrést is végezhetnek.
 • Ősrégi, egészséges gyógymód: a nevetés
  2017.05.13. Cukorbetegség
  Mindnyájan nevetünk. Van ugyan, aki többet nevet, mint mások, de az mindenképpen megállapítható, hogy a nevetés egy általános emberi jellemvonás: jó érzéssel tölt el és közelebb hozza egymáshoz az embereket.
 • A diabétesz kockázata már azzal is csökkenthető, ha kevesebbet ülünk
  2017.05.11. Cukorbetegség
  Az elmúlt évtized során bebizonyosodott, hogy az üldögélő életmód a szív- és anyagcsere betegségek minden mástól független kockázati tényezője, mely növeli az idült megbetegedések gyakoriságát és a halálozást is.